Handbagagebeleid Wizz air

2

februari 26, 2013 door liesbethvr

Voor zij, die net als ik nog niet op de hoogte waren: Wijziging handbagagebeleid W!zz Air

W!zz Air, de paars gekleurde lowcost vliegmaatschappij voert een nieuw beleid inzage handbagage. Dit werd ingevoerd op 24 oktober 2012, maar ik ontdekte de nieuwe regel pas recent (oeps).

Tot voor kort kon je gratis één stuk handbagage mee aan boord nemen met maximaal de afmetingen 56 x 45 x 25 cm. Nu krijg je bij het online boeken van je vlucht de keuze tussen 2 afmetingen: 42 x 32 x 25 cm (rugzak) of 56 x 45 x 25 cm (kleine trolley). De bagage die voldoet aan de kleinste afmetingen mag gratis mee aan boord, voor de andere betaal je nu €10 per vlucht. Aangezien je meestal heen én terug vliegt, betaal je nu voor ‘grote’ handbagage €20 extra per reis.

Handbagage VS in te checken bagage

We weten nu dat je een klein stuk handbagage gratis aan boord kan meenemen en dat je voor een groter stuk handbagage €20 kwijt bent h/t. Maar hoe zit het met in te checken bagage?

Er zijn verschillende bedragen, afhankelijk van waar je de bagage in rekening brengt (online of op de luchthaven), in welk seizoen je vliegt en hoe lang je vlucht duurt. Om het niet te ingewikkeld te maken hou ik het bij bagage die wordt ingegeven via de website, omdat je sowieso meer betaalt als je dit in de luchthaven zelf doet.

Een overzicht van de prijs per persoon, per vlucht en per stuk ingecheckte bagage. In het Laagseizoen betaal je €15 (vluchttijd <1u50), €20 (vluchttijd 1u50 – 2u40) of €25 (vluchttijd >2u40). In het Hoogseizoen daarentegen lopen de prijzen nog hoger op: €25 (vluchttijd <1u50), €30 (vluchttijd 1u50 – 2u40) of €35 (vluchttijd >2u40).

prys

Best wel prijzig, niet? Reken zelfs nog op een hogere prijs indien je op de luchthaven zelf deze koffer aangeeft. Blijkt aan de gate dat je koffer ingecheckt moet worden, kost je dat maar liefst 60 duiten!

Zo ziet W!zz Air het zelf:

Bron: W!zzair.com

Tips om bagagekosten te besparen

Ga je slechts enkele dagen op reis en ben je niet van plan grote aankopen te doen? Kies dan voor de gratis mee te nemen handbagage. Neem lichte kledij mee en zorg dat je elk kledingstuk met elkaar kan combineren. Neem eventueel vloeibaar handwasmiddel mee. Steek je kleren in een sopje en je blijft fris voor de dag komen.

Ga je wat langer op vakantie en wil je wat kunnen gaan shoppen en souvenirs meenemen? Dan kan je bijvoorbeeld betalen voor een groot stuk handbagage. Wat ik soms doe is een extra grote stoffen zak in mijn handbagage stoppen. Als je dan een grote buit bij elkaar hebt geshopt kan je die stoffen zak gebruiken als handbagage en je oorspronkelijke handbagage inchecken. Dit kan online, indien je reeds op je bestemming bent, of via hun callcenter. Zo spaar je op zijn minst 1 maal de kostprijs van in te checken bagage uit. 

Ben je met 2 of meer? Deel een koffer! 2 grote stukken handbagage h/t kosten in totaal €40, terwijl je bij een korte vlucht slecht €30 moet betalen voor 1 stuk in te checken bagage in Laagseizoen. Deze mag meer wegen én groter zijn. Bovendien mag elke persoon nog steeds 1 klein stuk handbagage meenemen aan boord. Meer bagage voor minder geld, ideaal toch?!

Bekijk elke situatie apart en boek niet blindelings extra bagage die je mits efficiënt inpakken misschien niet eens nodig hebt. Succes alvast! 🙂

2 thoughts on “Handbagagebeleid Wizz air

  1. deanderewereld schreef:

    Ik wist het ook nog niet, maar het zat er aan te komen! Ik heb al een paar keer gehad dat er geen plek meer was en dat de koffer onder mijn voeten moest. (niet comfortabel)

Plaats een reactie

Follow on Bloglovin

Word een Viking